In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser. Google+
Honda Civic Tourer. Πρακτικό συμπαγές με καινοτόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας
Honda Civic Tourer. Πρακτικό συμπαγές με καινοτόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας

Honda Civic Tourer. Πρακτικό συμπαγές με καινοτόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας

Όπως το σημερινό Civic, το νέο Civic Tourer θα κατασκευάζεται στην Ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της Honda, UK Manufacturing Ltd (HUM), που ιδρύθηκε το 1985 στο Swindon, της Μεγάλης Βρετανίας.

 

To Honda Civic Tourer είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στις παρακάτω εκδόσεις και τιμές:

 

 

Δυναμική σχεδίαση

 

  • Σχεδιαστική φιλοσοφία 5θ Civic μέσα από τη δική του χαρακτηριστική ταυτότητα
  • Προηγμένη και σπορ σχεδίαση
  • Κομψή αεροδυναμική

 

Το 2014 Civic Tourer μοιράζεται σε μεγάλο βαθμό το ίδιο DNA με το 5θ Civic, υιοθετώντας ένα προηγμένο, αεροδυναμικό αμάξωμα που δημιουργεί μία καθαρή, δυναμική και κομψή εμφάνιση. Επίσης κληρονομεί τη σπορ φυσιογνωμία του αναβαθμισμένου 5θ Civic 2014, με νέο μαύρο διακοσμητικό στον εμπρός προφυλακτήρα. Διατηρεί την κομψή αισθητική της καμπίνας, την ενσωματωμένη λαβή της πίσω πόρτας που συναντάμε στο 5θ Civic, το πιο σκούρο διακοσμητικό θόλου τροχών και τις νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε φινίρισμα ασημί και μαύρο.

 

Παράλληλα με τη δημιουργία ενός μοναδικού προφίλ για το Civic Tourer, η επίτευξη άριστης αεροδυναμικής ήταν προτεραιότητα για την ομάδα εξέλιξης. Η αεροδυναμική απόδοση βρέθηκε στο επίκεντρο της σχεδίασης του 5θυρου Civic, και οι μηχανικοί του Civic Tourer τη βελτίωσαν περαιτέρω μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση μέσω μοναδικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών όπως η πίσω αεροτομή και τα πλαϊνά σπόιλερ. Αποτέλεσμα, οι εκπομπές CO2 του Tourer περιορίζονται τώρα στα 99g/km*.

 

Κορυφαία ευρυχωρία εσωτερικού

 

Πίσω από την προηγμένη και σπορ εξωτερική σχεδίαση του Civic Tourer κρύβεται μία ευελιξία που προσφέρει ευφυή λειτουργικότητα και απαράμιλλη πρακτικότητα.

Παρά το ότι είναι μόλις 235mm μακρύτερο από το 5θ Civic, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο συμπαγούς Wagon στην κατηγορία C, το Civic Tourer διαθέτει κορυφαίο χώρο αποσκευών. Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση προσφέρει 624 L μέχρι την εταζέρα, ενώ χωράει μέχρι τρεις μεγάλες βαλίτσες  κάτω από αυτήν. Εναλλακτικά, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, προσφέρει 1668 L μέχρι την επένδυση οροφής.  

 

Το φαρδύ και χαμηλωμένο εξωτερικό κρύβει ένα από τα πιο ευρύχωρα εσωτερικά μοντέλου της κατηγορίας C, προσφέροντας 1431mm χώρο για τους ώμους μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και 795mm μεταξύ οδηγού και πίσω καθισμάτων. Το ύψος και το πλάτος του Civic Tourer είναι ίδια με του 5θ Civic, αν και η ελαφρώς υπερυψωμένη οροφή του Civic Tourer μεταφράζεται σε περισσότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

 

 

 Civic Tourer 

Civic 5-Door

Διαστάσεις ΜxΠxΥ (mm)

 

4535/1770/1480*

4300/1770/1470

Χώρος αποσκευών

Καθίσματα σε όρθια θέση μέχρι το ύψος της εταζέρας (Litres)

624*

477

Καθίσματα αναδιπλωμένα μέχρι το ύψος της οροφής

1668*

1378

Ύψος χώρου φόρτωσης (mm)

565*

702

*Εσωτερικές τιμές της Honda

 

 

Το Civic Tourer ωφελείται από την μοναδική κεντρική διάταξη του ρεζερβουάρ καυσίμου που χρησιμοποιείται στο 5θ Civic. Το ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετείται κάτω από τα εμπρός καθίσματα, με αποτέλεσμα το Civic Tourer να προσφέρει απαράμιλλη εσωτερική ευρυχωρία χάρη στο σύστημα Magic Seat της Honda. 

Τα Magic Seats της Honda παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη πρακτικότητα και ευρυχωρία στο Civic Tourer, με ποικίλες δυνατότητες διάταξης των καθισμάτων για μέγιστη ευελιξία. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται εύκολα με μία κίνηση ενώ χάρη στο υπερυψωμένο πάτωμα του χώρου αποσκευών δημιουργείται μία τελείως επίπεδη επιφάνεια όταν τα καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Τα μαξιλάρια των πίσω καθισμάτων αναστρέφονται, απελευθερώνοντας χώρο στο πάτωμα για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους. Η διαιρούμενη κατά 60:40 βάση των καθισμάτων προσφέρει περισσότερες επιλογές για τη μεταφορά ατόμων και φορτίων ενώ σχηματίζει και μία εναλλακτική επιφάνεια φόρτωσης εάν η πρόσβαση μέσω της πίσω πόρτας είναι περιορισμένη. 

Το Civic Tourer ωφελείται από τις πολυάριθμες πρακτικές λύσεις που αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και λειτουργικότητας. Η εταζέρα είναι συρταρωτή και καλύπτει το χώρο αποσκευών ενώ αφαιρείται και αποθηκεύεται. Αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν μεταφέρονται αντικείμενα που το ύψος τους ξεπερνά το επίπεδο της εταζέρας.

 

Στο χώρο αποσκευών, το Civic Tourer έχει τον ίδιο υποδαπέδιο χώρο με ράφι δύο θέσεων όπως στο 5θ Civic. Ωστόσο το πάτωμα του Civic Tourer βρίσκεται ψηλότερα, δημιουργώντας πρόσθετη χωρητικότητα στον υποδαπέδιο χώρο από 75 L στα 117 L. Αυτός ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει δύο βαλίτσες αεροπορικού τύπου με το κάλυμμα ψηλά ή εναλλακτικά στη χαμηλότερη θέση, ο υποδαπέδιος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα ύψους έως και 1 μέτρου. Επιπλέον, το ύψος του σκαλοπατιού φόρτωσης έχει χαμηλώσει ώστε να έρθει στο επίπεδο του πατώματος (565mm), διευκολύνοντας σημαντικά τη φόρτωση και εκφόρτωση. Ράγες οροφής προσφέρονται στάνταρ που σημαίνει ότι κάθε σχάρα οροφής μπορεί να ασφαλίσει εύκολα σε αυτές.

 

Οδηγική συμπεριφορά, άνεση και κράτημα

 

Το Civic Tourer είναι το παγκοσμίως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει σύστημα ενεργής προσαρμογής των πίσω αποσβεστήρων (Adaptive Damper System). Το νέο σύστημα προσαρμόζει αυτόματα την απόσβεση της πίσω ανάρτησης σε κλάσματα του δευτερολέπτου σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες. Έτσι το αυτοκίνητο παραμένει άνετο σε ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο, και παράλληλα σταθερό και σβέλτο στη σπορ οδήγηση. Το σύστημα έχει τρεις ρυθμίσεις – άνετη, κανονική και σπορ – και όλες έχουν εξελιχθεί με κριτήριο την αυξημένη σταθερότητα και άνεση σε ποικίλες συνθήκες φορτίου και οδήγησης.

Οι αποσβεστήρες, γνωστοί και σαν αμορτισέρ εφοδιάζονται με μία ηλεκτρομαγνητικη βαλβίδα, η οποία ελέγχει τη ροή του λαδιού που καθορίζει τη δύναμη της απόσβεσης. Για να επιτυγχάνεται μία σταθερή, άνετη οδήγηση, η μονάδα ελέγχου ECU υπολογίζει την κίνηση του αμαξώματος χρησιμοποιώντας τα σήματα των ενσωματωμένων αισθητήρων 3 αξόνων (διαμήκης, εγκάρσιος και κάθετος).

 

Το Comfortmode προσφέρει πιο μαλακή ρύθμιση στους αποσβεστήρες, ενώ το Dynamicκάνει σκληρότερη τη ρύθμιση με έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά. Ανεξάρτητα από το επιλεγμένο πρόγραμμα, το σύστημα πίσω προσαρμοζόμενων αποσβεστήρων θα ρυθμίζει την απόσβεση σύμφωνα με τις εντολές του οδηγού και τις οδηγικές συνθήκες.

 

Το Civic Tourer υιοθετεί το σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα McPherson και ημιάκαμπτο πίσω άξονα που χρησιμοποιείται στην 5θ έκδοση αλλά ελαφρώς τροποποιημένο με σημαντικά οφέλη. Η ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες ήταν επίσης βασικός στόχος εξέλιξης με σκοπό να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της υψηλής ακαμψίας του αμαξώματος με την προσθήκη νέων πίσω κολόνων και βέλτιστης αεροδυναμικής άνωσης του πίσω τμήματος, με εκτενή βελτιστοποίηση των ορατών τμημάτων - όπως η πίσω πόρτα και η αεροτομή της οροφής - και μερικών μη ορατών όπως η ποδιά κάτω από το αμάξωμα.


 Αποδοτικά κινητήρια σύνολα

 

Κάτω από το καπό του Civic Tourer χτυπά η καρδιά του νέου 1.6 i-DTEC diesel ή του βενζινοκινητήρα 1.8 i-VTEC.

Ο ελαφρύτερος 1.6 i-DTEC στην κατηγορία
Ο νέος 1.6 i-DTEC diesel είναι ο πρώτος της επόμενης γενιάς της σειράς Earth Dreams Technology της Honda που παρουσιάζεται στην Ευρώπη. Η φιλοσοφία της Earth Dreams Technology προσφέρει μία εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου και οδηγικών επιδόσεων, κάτι που επιτυγχάνεται στο Civic Tourer. Ο ελαφρύτερος κινητήρας στην κατηγορία του, αποδίδει ροπή 300 Nm με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από 99g/km*.


Δοκιμασμένος κινητήρας 1.8 i-VTEC
Το Civic Tourer θα προσφέρεται επίσης με τον κινητήρα 1.8 i-VTEC της Honda με χειροκίνητο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, με εκπομπές CO2 από 148g* / km. Ο 1.8 i-VTEC είναι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της τεχνολογίας VTEC με τα προηγμένα συστήματα διαχείρισης κινητήρων της Honda.


Τεχνολογίες αύξησης απόδοσης με
IdleStop στάνταρ στο μηχανικό μοντέλο
Το νέο Civic Tourer προσφέρει τη μοναδική τεχνολογία Eco Assist™ της Honda που βοηθά τους οδηγούς να πετυχαίνουν βέλτιστη απόδοση, σύμφωνα με την άποψη ότι διαφορετικά οδηγικά στυλ μπορεί να έχουν έως και 15% διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα χρησιμοποιεί το ταχύμετρο του αυτοκινήτου για να συμβουλεύσει τους οδηγούς πώς το οδηγικό στυλ τους επηρεάζει την κατανάλωση. Εάν οδηγούν οικονομικά, το ταμπλό γίνεται πράσινο. Εάν ο οδηγός ξεπεράσει ελαφρώς το καλύτερο επίπεδο ελέγχου του γκαζιού, το ταμπλό γίνεται λευκό/πράσινο. Τέλος, στην έντονη επιτάχυνση ή επιβράδυνση γίνεται λευκό. Το σύστημα αναβαθμίζεται περαιτέρω με την επιλογή του ECON mode, το οποίο μόλις ενεργοποιηθεί μεταβάλλει τη χαρτογράφηση του ηλεκτρονικού συστήματος γκαζιού (drive-by-wire) για να διασφαλίσει μία ομαλή αύξηση της ροπής για πιο ξεκούραστη οδήγηση και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.

Η απόδοση αυξάνεται ακόμα περισσότερο με την τεχνολογία Idle Stop που προσφέρεται στάνταρ με όλα τα μοντέλα Civic Tourer με χειροκίνητο, μηχανικό κιβώτιο: ένα σύστημα εξαιρετικά ομαλό που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση μέχρι 5 g CO2 /km για τον κινητήρα diesel. Όταν ο οδηγός σταματά και επιλέγει νεκρά στο κιβώτιο, ο κινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα μόλις αφήσει το συμπλέκτη. Στη συνέχεια, ενεργοποιείται ξανά αυτόματα, με το πάτημα του συμπλέκτη και την επιλογή μιας σχέσης. Μία ένδειξη στο ταμπλό δηλώνει τη λειτουργία του Idle Stop. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από ένα μπουτόν στο ταμπλό.


Ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας

 

Ασφάλεια για όλους
Η δέσμευση της Honda στην ασφάλεια ενσωματώνεται στη φράση ‘Ασφάλεια για Όλους’, ασφάλεια για οδηγούς, επιβάτες, πεζούς και κατόχους όλων των οχημάτων. Η Honda υλοποιεί τη δέσμευσή της με τη βοήθεια μιας ομάδας συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που στόχο έχουν να μετριάσουν τις επιπτώσεις των συγκρούσεων και των τραυματισμών.

Το Civic Tourer διαθέτει όλη τη γκάμα τεχνολογιών ασφάλειας που διατίθεται με το 5θ Civic και βαθμολογείται ομοίως με 5 αστέρια Euro NCAP.

Ολοκληρωμένη ασφάλεια, κάθε μέρα
Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα Honda, η ασφάλεια ήταν ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για την ομάδα εξέλιξης κατά το σχεδιασμό του Civic Tourer και κυρίως η ενσωμάτωση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, γνωστών ως Προηγμένων Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγού - Advanced Driving Assist Systems. Σαν αποτέλεσμα, το Civic Tourer ωφελείται από μία νέα σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφάλειας σχεδιασμένων για να προσφέρουν συνολική ασφάλεια, κάθε μέρα. Οι τεχνολογίες αυτές στοχεύουν να κάνουν την ασφάλεια προσιτή και προσβάσιμη στους πελάτες της κατηγορίας C.


Νέα χαρακτηριστικά: Προηγμένα Συστήματα Υποστήριξης Οδηγού
Η Honda έχει παρουσιάσει μία νέα σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας βασισμένων σε αισθητήρες στο Civic Tourer οι οποίοι χρησιμοποιούν μία σειρά καμερών, παλμικών λέιζερ μικρής εμβέλειας Lidar (Laser Radar) και τεχνολογιών ραντάρ. Το Civic Tourer χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες και πολλά άλλα συστήματα προηγμένης ασφάλειες προκειμένου να διασφαλίσει υψηλά πρότυπα ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες, χαρίζοντας ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

 

City-BrakeActivesystem **
Ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με χαμηλές ταχύτητες. Το City-Brake Active system είναι ένα σύστημα ραντάρ μέσω λέιζερ που σαρώνει το δρόμο μπροστά, και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν ανιχνεύσει κίνδυνο επικείμενης σύγκρουσης. Το σύστημα λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες (32km/h και κάτω) και είναι σχεδιασμένο για την ανίχνευση αυτοκινήτων και φορτηγών. 

Όταν το σύστημα ανιχνεύει κίνδυνο σύγκρουσης, εκδίδει οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Αν το σύστημα αναγνωρίσει ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης τότε θα ενεργοποιηθεί η προ-φόρτιση των φρένων και ο οδηγός θα ενημερωθεί μέσω οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων πριν ενεργοποιήσει το αυτόματο φρενάρισμα. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό μόνον όταν το όχημα είναι σταματημένο και θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου ο οδηγός κλείσει την ανάφλεξη. Το σύστημα επανέρχεται με το άνοιγμα της ανάφλεξης.

ForwardCollisionWarning 
Το Σύστημα Προειδοποίησης Επικείμενης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης - Forward Collision Warning εντοπίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (αυτοκίνητο ή φορτηγό), χρησιμοποιώντας μία  κάμερα πολλαπλών λειτουργιών. Το σύστημα λειτουργεί όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 15km/h και πάνω. Εάν ανιχνεύσει κίνδυνο σύγκρουσης, ο οδηγός θα ενημερωθεί μέσω οπτικών και ηχητικών προειδοποιήσεων. Η απόσταση προειδοποίησης μπορεί να ρυθμίζεται σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού και το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον ίδιο.

HighBeamSupportSystem
Το Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας - High Beam Support System λειτουργεί με ταχύτητες πάνω από 40km/h για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της μεγάλης σκάλας φώτων ανάλογα με τα αντίθετα ερχόμενα / προπορευόμενα οχήματα (αυτοκίνητα, φορτηγά και μοτοσικλέτες), ποδήλατα και το φωτισμό του περιβάλλοντος. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

LaneDepartureWarning
Το σύστημα Προειδοποίησης Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning χρησιμοποιεί την κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την παρακολούθηση των σημάνσεων στο δρόμο. Εάν το αυτοκίνητο αποκλίνει από την λωρίδα στην οποία κινείται χωρίς να ανάψει φλας, τότε το σύστημα Lane Departure Warning προειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικά και οπτικά σήματα. Το σύστημα λειτουργεί με ταχύτητες πάνω από 64km/h και σε δρόμους με καμπές ακτίνας άνω των 250m. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

TrafficSignRecognitionSystem
Το Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας -Traffic Sign Recognition System χρησιμοποιεί τη κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την ανίχνευση οδικών σημάτων που συναντά το όχημα στην πορεία του. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτόματα και προβάλλει τα σήματα μέσω της ευφυούς οθόνης πολλαπλών ενδείξεων Multi Information Display (iMID) μόλις το αυτοκίνητο περάσει την πινακίδα.

 

BlindSpotInformation 
Το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information) χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για αυτόματη ανίχνευση οχημάτων στο τυφλό σημείο του οδηγού και προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους όταν το όχημα ταξιδεύει με ταχύτητες πάνω από 20km/h. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να ανιχνεύει αυτοκίνητα και φορτηγά. Υποστηρίζει τους οδηγούς σε περιπτώσεις όπως προσπέραση άλλων οχημάτων και συγχώνευση ή αλλαγή λωρίδων. Όταν ένα όχημα εισέρχεται στο τυφλό σημείο του οδηγού εμφανίζεται μία οπτική προειδοποίηση στον εξωτερικό καθρέπτη. Αυτή παραμένει εκεί έως ότου το όχημα απομακρυνθεί από το τυφλό σημείο. Εάν ο οδηγός ανάψει φλας ενώ το όχημα βρίσκεται στο τυφλό σημείο, η οπτική προειδοποίηση θα αρχίσει να αναβοσβήνει και θα ηχήσει ένα ακουστικό σήμα σαν προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ενώ το όχημα είναι σταματημένο.

 

CrossTrafficMonitor 
Το σύστημα Παρακολούθησης Διέλευσης Κυκλοφορίας της Honda χρησιμοποιεί τους πίσω πλαϊνούς αισθητήρες ραντάρ που προειδοποιούν τον οδηγό για τη διέλευση οχημάτων ενώ κινείται με όπισθεν. Η κατεύθυνση ενός οχήματος που πλησιάζει προβάλλεται είτε στην οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας ή εμφανίζεται μέσω σχετικών βελών κατεύθυνσης στο i-MID και ηχεί ένα προειδοποιητικό σήμα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να ανιχνεύει αυτοκίνητα και φορτηγά που ταξιδεύουν με ταχύτητα μέχρι 25km/h, και μπορεί να απενεργοποιηθεί από τον οδηγό ενώ το όχημα είναι σταματημένο.

 

AdaptiveCruiseControl**
Το Adaptive Cruise Control επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει την ταχύτητα και την απόστασή του από το προπορευόμενο όχημα. Εάν αυτή πέσει κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο, το σύστημα επιβραδύνει αμέσως το όχημα. Εάν χρειαστεί ταχύτερη επιβράδυνση, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό να φρενάρει χρησιμοποιώντας οπτικά και ηχητικά σήματα.

CollisionMitigationBrakingSystem**
Το σύστημα παρακολουθεί την απόσταση και την τάση μείωσής της ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το προπορευόμενο όχημα (αυτοκίνητο ή φορτηγό), προειδοποιώντας τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση και συμβάλλει στη μείωση της ταχύτητας πρόσκρουσης όταν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

 *   ΔιατίθεταισεεπιλεγμένεςΕκδόσεις
**
Τα City-Brake Active System και Collision Mitigation Braking System/ Adaptive Cruise Control δενδιατίθενταισεσυνδυασμόμεταξύτους


Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση Cookies.


Η ιστοσελίδα Honda Cars χρησιμοποιεί Cookies, για να παρακολουθεί τις προτιμήσεις των επισκεπτών και να μπορεί να διαμορφώνει αντίστοιχα τις ιστοσελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία αποθηκεύονται στο σκληρό σας δίσκο. Οι πληροφορίες οι οποίες περιέχονται στα cookies, επιτρέπουν τη διευκόλυνση της χρήσης του διαδικτύου και τη δημιουργία μίας, σε υψηλό βαθμό φιλικής προς το χρήστη, ιστοσελίδας. Τα Cookies μας βοηθούν επίσης στην αναγνώριση “δημοφιλών προορισμών” των ιστοσελίδων μας στο διαδίκτυο (Internet). Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εναρμονίσουμε τα περιεχόμενα των ιστοσελίδων μας καλύτερα στις ανάγκες σας και να βελτιώσουμε έτσι την προσφορά προς εσάς. Τα Cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουμε, εάν από τον υπολογιστή σας είχε ήδη διενεργηθεί μία επίσκεψη στις σελίδες μας. Αναγνωρίζεται μόνο το ίχνος αναγνώρισης (cookie) στον υπολογιστή σας. Προσωπικά δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν ως cookie κατόπιν συγκατάθεσής σας. Έτσι διευκολύνεται π.χ. η πρόσβαση σε προστατευμένους δικτυακούς τόπους και δεν χρειάζεται να επαναπληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά έχετε και τη δυνατότητα να βλέπετε τις σελίδες μας χωρίς τη χρήση αρχείων Cookies. Οι περισσότεροι Browser αποδέχονται τα Cookies αυτόματα. Για να εμποδίσετε την αυτόματη αποθήκευση των cookies στο σκληρό σας δίσκο, επιλέγετε *μη αποδοχή των cookies* στις ρυθμίσεις του browser σας. Πώς γίνεται αυτό βήμα βήμα, μπορείτε να το πληροφορηθείτε από τις οδηγίες του κατασκευαστή του Browser. Μπορείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα αρχεία Cookies ανά πάσα στιγμή. Όταν δε χρησιμοποιείτε αρχεία Cookies, ενδέχεται να προκληθούν λειτουργικοί περιορισμοί στις προσφορές μας.

Όροι Χρήσης


Προστασία προσωπικών δεδομένων

Αντιμετωπίζουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με σοβαρότητα και επιθυμούμε να αισθάνεστε ασφάλεια κάθε φορά που επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας. Η προστασία της προσωπικής σας σφαίρας κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντικό ζήτημα για μας, το οποίο και λαμβάνουμε υπ’ όψιν στις εμπορικές μας συναλλαγές. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, τα οποία συλλέγονται κατά την επίσκεψη των ιστοσελίδων μας, σύμφωνα με τις διατάξεις τις νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας στην οποία εδρεύει ο υπεύθυνος φορέας για την επεξεργασία των δεδομένων.

Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Όταν βρίσκεστε συνδεδεμένοι με τις ιστοσελίδες μας, ο server μας αποθηκεύει το όνομα του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου, την ιστοσελίδα από την οποία συνδεθήκατε μαζί μας, όπως επίσης την ημερομηνία και τη διάρκεια της σύνδεσής σας. Επιπλέον, προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται μόνο σε περίπτωση που εσείς αναφέρεστε σε αυτά π.χ. στα πλαίσια της εγγραφής σας, μιας έρευνας, ενός διαγωνισμού ή σε σχέση με την εκτέλεση μίας σύμβασης.

Χρήση και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς τεχνικής διαχείρισης των ιστοσελίδων, διαχείρισης πελατολογίου, έρευνας προϊόντων και για σκοπούς marketing μόνο στον απαραίτητο βαθμό για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεδομένα, τα οποία αφορούν άτομα, μεταβιβάζονται στους εθνικούς φορείς και υπηρεσίες μόνο στα πλαίσια τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις αναγκαστικού εθνικού δικαίου.

Δικαίωμα επιλογής

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας, για να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και της υπηρεσίες μας και ενδεχομένως να σας ζητήσουμε τη γνώμη σας γι αυτά. Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή σε τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως εθελοντική. Σε περίπτωση που διαφωνείτε, μπορείτε να μας το ζητήσετε ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξαιρέσουμε τα στοιχεία σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας «επικοινωνία» ώστε να λύσουμε τις όποιες απορίες σας.