In order to fully operate this website you need to enable Javascript in your browser. Google+
Ευρωπαϊκή παρουσίαση για το Supercar Honda NSX στην 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015
Ευρωπαϊκή παρουσίαση για το Supercar Honda NSX στην 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015

Ευρωπαϊκή παρουσίαση για το Supercar Honda NSX στην 85η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015

  • Το νέο μοντέλο προσφέρει μία επαναστατική “Νέα Σπορ Εμπειρία”- “New Sports eXperience”
  • Σχεδιασμένο από λευκό φύλλο χαρτί με εξωτερική σχεδίαση ‘Interwoven Dynamic’, οδηγοκεντρικό cockpit, άριστη ορατότητα και διάταξη καμπίνας
  • Νέο all-wheel drive υβριδικό σύστημα κίνησης, το πιο προηγμένο τεχνολογικά στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων
  • Καινοτόμο πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος για υψηλή ακαμψία και ελαφρύ βάρος
  • Προηγμένες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνολογίες προσφέρουν απαράμιλλη οδική συμπεριφορά, ευστάθεια και απόκριση του πλαισίου

 

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρώτου υπεραυτοκινήτου NSX που έθεσε νέα πρότυπα, η έκδοση παραγωγής του πολυαναμενόμενου διαδόχου του πραγματοποιεί  Ευρωπαϊκή παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

 

Η Honda θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο σπορ υβριδικό υπεραυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο το καλοκαίρι του 2015, ενώ οι παραδόσεις τους Ευρωπαίους πελάτες θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά. Προσφέροντα  μία “Nέα Σπορ Εμπειρία”στην κατηγορία του, το NSX αμφισβητεί τις συμβατικές απόψεις για τα supercars – όπως συνέβη και με την πρώτη γενιά του μοντέλου πριν από 25 χρόνια.

 

Το 2015 Honda NSX αντλεί ισχύ από έναν DOHC V6 twin turbo με περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών που συνδυάζεται με 9-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η Sport Hybrid τεχνολογία ενσωματώνεται σε ένα εξαιρετικά άκαμπτο και ελαφρύ πλαίσιο πολλαπλών υλικών, με εφαρμογές και διαδικασίες παραγωγής που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σαν ένα “ανθρωποκεντρικό υπεραυτοκίνητο” που δίνει προτεραιότητα στον οδηγό σε κάθε παράμετρο της σχεδίασης, η επόμενη γενιά NSX προσφέρει  “διαισθητική” και άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού χάρη στην προηγμένη υβριδική κινητήρια μονάδα, το αμάξωμα και το πλαίσιο.

 

Ως απόλυτος εκπρόσωπος των επιδόσεων και του κύρους της Honda, το NSX βασίζεται στη φιλοσοφία “Επιδόσεις Μελετημένες με Ακρίβεια”- “Precision Crafted Performance“. Η εξέλιξη του 2015 Honda NSX ξεκίνησε από λευκό φύλλο χαρτί και χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια εντατικής προσπάθειας από μία παγκόσμια ομάδα σχεδίασης και μηχανολογίας, με επικεφαλής τους μηχανικούς του κέντρου εξέλιξης της Honda στο Raymond, Οχάιο.

 

InterwovenDynamic

Το εξωτερικό του νέου Honda NSX αντιπροσωπεύει την απόλυτη ισορροπία σπορ αυτοκινήτου και λειτουργικότητας υπεραυτοκινήτου. Η ομάδα εξέλιξης την αποκαλεί σχεδίαση “Interwoven Dynamic”.

 

Το αμάξωμα είναι χαμηλό και φαρδύ, με ανάγλυφες επιφάνειες, μία δυναμική φυσιογνωμία και πίσω φώτα που παραπέμπουν στο πρώτο NSX.

 

Οι χαρακτηριστικές πλευρικές εισαγωγές αέρα και οι κολόνες C συλλέγουν τον αέρα που κατευθύνεται στον κινητήρα, ενώ οδηγούν τη ροή πάνω από το πίσω τμήμα για αύξηση της αεροδυναμικής πίεσης. Για να χωρέσει σε διαμήκη διάταξη ο νέος V6 twin-turbo και το 9-τάχυτο κιβώτιο DCT, το όχημα παραγωγής αυξήθηκε σε μήκος (+79 mm) και πλάτος (+25 mm) ενώ η καμπίνα είναι ελαφρώς τραβηγμένη προς τα εμπρός, συγκριτικά με τις αναλογίες του NSX Concept που παρουσιάστηκε το 2013.

 

Κάθε στοιχείο της εξωτερικής σχεδίασης έχει μελετηθεί με κριτήριο τη συνολική διαχείριση της ροής του αέρα, επιδιώκοντας αφενός αεροδυναμική πίεση για μεγαλύτερη ευστάθεια, αφετέρου ψύξη των συστημάτων του οχήματος. Το NSX έχει περάσει από εκτενείς δοκιμές στην προηγμένη αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας στο Raymond, Ohio. Οι δοκιμές αυτές οδήγησαν σε αρκετές σημαντικές αλλαγές από την πρωτότυπη στην τελική σχεδίαση του αμαξώματος, μεταξύ των οποίων τροποποιημένοι αεραγωγοί καπό, νέοι αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, τροποποιημένες πλαϊνές εισαγωγές και βελτιστοποιημένη πίσω αεροτομή.

 

Οδηγοκεντρική σχεδίαση cockpit

«Σύμφωνα με τη φιλοσοφία εξέλιξης ενός “ανθρωποκεντρικού αυτοκινήτου”, το NSX σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον οδηγό,» δήλωσε ο Johnathan Norman, project leader εσωτερικής σχεδίασης του NSX. «Όπως στο θρυλικό, πρώτο NSX, το “Human Support Cockpit” του νέου μοντέλου, προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο, ορατότητα και εργονομία. Μπορεί η βασική φιλοσοφία να παραμένει ίδια με του αρχέτυπου μοντέλου, εν τούτοις οι τεχνολογίες και οι τεχνικές που έχουν εφαρμοστεί στο νέο μοντέλο έχουν προχωρήσει ασύλληπτα ώστε να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες  των κορυφαίων επιδόσεων ενός σύγχρονου υπεραυτοκινήτου.» 

 

Το εσωτερικό του NSX προσφέρει εξαιρετική ορατότητα, απλά και “διαισθητικά” (φιλικά προς το χρήστη) χειριστήρια, αλλά και κορυφαία εργονομία — ειδικότερα τα εμπρός καθίσματα προσφέρουν κορυφαία στήριξη, εξαιρετική άνεση και εύκολη πρόσβαση για τον οδηγό και το συνοδηγό.

 

Το ταμπλό οργάνων του NSX διαθέτει μία δυναμική οθόνη TFT που προβάλλει διάφορες ομάδες δεδομένων του αυτοκινήτου και ρυθμίσεις σύμφωνα με τις επιλογές του οδηγού μέσω του χειριστηρίου του Integrated Dynamics System στην κεντρική κονσόλα. Καθώς ελέγχει αυτόν τον ισχυρό όγκο πληροφοριών για τον οδηγό, θεωρήθηκε εύλογο να τοποθετηθεί στο κέντρο του και το μπουτόν εκκίνησης (Power) του σπορ υβριδικού συστήματος κίνησης.

 

Ενσωματωμένο κάτω από το χειροποίητο δερμάτινο ταμπλό βρίσκεται το “γυμνό” μεσαίο πλαίσιο (midframe)  ένα λειτουργικό δομικό στοιχείο του πλαισίου που παραπέμπει στην αισθητική μιας “γυμνής” σπορ μοτοσικλέτας. Οι πολύ λεπτές αλλά εξαιρετικά ισχυρές κολόνες A και το χαμηλωμένο ταμπλό διευρύνουν το οπτικό πεδίο του οδηγού. 

 

Κινητήρας SportHybrid

Σύμφωνα με τη θεμελιώδη φιλοσοφία του πρώτου NSX, η νέα γενιά NSX στοχεύει να προσφέρει μία νέα εμπειρία σπορ αυτοκινήτου που μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του οδηγού, με διαισθητική και αξιόπιστη απόκριση.

 

Οι μηχανικοί της Honda αξιοποίησαν την τεχνογνωσία της εταιρίας στις προηγμένες τεχνολογίες συστημάτων κίνησης και πλαισίου για να δημιουργήσουν τον πιο προηγμένο τεχνολογικά και ευφυή κινητήρα στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων.  Ειδικότερα, η ομάδα εξέλιξης βασίστηκε στις προηγμένες μηχανολογικές ικανότητες  των κινητήρων υψηλών επιδόσεων και τις τεχνολογίες της υβριδικής ηλεκτρικής κίνησης, καθώς και σε εμπειρία δύο δεκαετιών σε κορυφαίες τεχνολογίες δυναμικής κατανομής ροπής (torque-vectoring), όπως το Super-Handling All-Wheel Drive (SH-AWD).

 

Στην καρδιά των επιδόσεων του NSX βρίσκεται ένας νέος, κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας DOHC V6 twin turbo με περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών που συνδυάζεται με 9-τάχυτο κιβώτιο DCT. Ο κινητήρας V6 χρησιμοποιεί σύστημα βαλβίδων εμπνευσμένο από τους αγώνες και σύστημα λίπανσης ξηρού κάρτερ, κάτι που συμβάλλει στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους. Το νέο, 9-τάχυτο κιβώτιο DCT προσφέρει γρήγορες αλλαγές σχέσεων και κατεβάσματα εναρμονισμένα με τις στροφές του κινητήρα.

 

Το πίσω ηλεκτρικό μοτέρ άμεσης μετάδοσης που τοποθετείται μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου, υποστηρίζει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τις αλλαγές σχέσεων. Οι εμπρός τροχοί του NSX κινούνται από δύο ανεξάρτητα υψηλής ισχύος ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν άμεση απόκριση και δυναμική κατανομή ροπής αριστερά-δεξιά.

 

Το NSX χρησιμοποιεί τα εμπρός μοτέρ για δυναμική κατανομή της ροπής πέρα από τη βελτίωση της επιτάχυνσης και του φρεναρίσματος. Αποτέλεσμα είναι μία άμεση εκκίνηση με μηδενική υστέρηση  και απόκριση που μοιάζει να “προβλέπει” τις επιθυμίες του οδηγού. Το NSX έχει δοκιμαστεί εκτενώς σε μερικά από τα πιο απαιτητικά αγωνιστικά σιρκουί, μεταξύ των οποίων το περιβόητο Nurburgring Nordschleife.

 

Προηγμένο Αμάξωμα Πολλαπλών Υλικών

Τηρώντας την παράδοση του NSX - του παγκοσμίως πρώτου πλήρως αλουμινένιου supercar - το νέο NSX υιοθετεί πρωτοποριακή σχεδίαση αμαξώματος πολλαπλών υλικών με παγκόσμιες πρωτιές στις εφαρμογές υλικών και τις διαδικασίες παραγωγής.

 

Το NSX χρησιμοποιεί πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος από αλουμίνιο, χάλυβα υψηλής αντοχής και άλλα προηγμένα υλικά. Το πάτωμα κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, ενώ οι δυνάμεις στρέψεις και κάμψης απορροφώνται πλήρως από αυτή την εξαιρετικά άκαμπτη δομή όπου εφαρμόζονται επίσης προηγμένες τεχνολογίες συγκόλλησης.

 

Το NSX υιοθετεί την παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία χύτευσης, που συνδυάζει τη σχεδιαστική και κατασκευαστική ευελιξία μιας διαδικασίας χύτευσης με την αντοχή και τις ιδιότητες επιμήκυνσης ενός σφυρήλατου υλικού, κάτι που μειώνει σημαντικά το βάρος. Τα πάνελ του αμαξώματος αποτελούνται από ένα συνδυασμό αλουμινίου και συνθετικού υλικού (SMC).

 

Προηγμένο SportPackage για εντυπωσιακές δυναμικές επιδόσεις

Το NSX διαθέτει ένα Προηγμένο Σπορ Πακέτο - “Advanced Sports Package” με βελτιστοποιημένη τοποθέτηση των βασικών εξαρτημάτων του συστήματος κίνησης – κινητήρας, δύο εμπρός ηλεκτροκινητήρες , μπαταρία Sport Hybrid και μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) – ώστε να συγκεντρώνεται η μάζα του οχήματος χαμηλά και προς το κέντρο, για καλύτερη ισορροπία και δυναμική απόκριση. Αυτή η διάταξη σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμάξωμα χαρίζει στο NSX το χαμηλότερο κέντρο βάρους στην κατηγορία.

 

Το NSX χρησιμοποιεί πλήρως ανεξάρτητη, αλουμινένια εμπρός και πίσω ανάρτηση και μεταφέρει την πλούσια ισχύ του στην άσφαλτο με ελαστικά υψηλών επιδόσεων ContiSportContact™  - 245/35Z R19 μπροστά και 295/30Z R20 πίσω - τοποθετημένα σε αλουμινένια ζάντες 19x8.5 ιντσών μπροστά και 20x11 ιντσών πίσω.

 

Δυναμικό, φυσικό και αξιόπιστο φρενάρισμα διασφαλίζουν τα πολύ ισχυρά carbon-κεραμικά δισκόφρενα με 6-πίστονες monoblock δαγκάνες μπροστά και 4-πίστονες πίσω.

 

Η οδική συμπεριφορά βελτιώνεται αισθητά με το Sport Hybrid Super-Handling All Wheel Drive (Sport Hybrid SH-AWD), που επιτρέπει άμεση απόκριση σε όλες τις εντολές του οδηγού  - σε τιμόνι, φρένο και γκάζι – σε συνδυασμό με την ευστάθεια, τον έλεγχο και την εκκίνηση που εγγυάται ένα σύστημα τετρακίνησης. Το Agile Handling Assist (AHA) χρησιμοποιεί ελαφρά ροπή πέδησης για βελτιωμένη συμπεριφορά και δυναμική ευστάθεια.

 

Το Integrated Dynamic System του NSX περιλαμβάνει προγράμματα Quiet, Sport, Sport+ και Track. Το σύστημα προσαρμόζει την απόκριση του κινητήρα, των ηλεκτροκινητήρων, του κιβωτίου, του πλαισίου, καθώς και τον ήχο του κινητήρα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού και το οδηγικό περιβάλλον. Το Quiet mode επιτρέπει την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση με χαμηλές ταχύτητες για σύντομο διάστημα. Η δυναμική απόκριση γίνεται πιο έντονη με κάθε επόμενη αλλαγή προγράμματος, από Sport σε Sport+ mode και με αποκορύφωμα το Track mode, όπου το NSX αποκαλύπτει όλες τις δυνατότητες των επιδόσεών του.

 

Το NSX περιλαμβάνει επίσης σύστημα ελέγχου εκκίνησης  - launch control για επίτευξη της απόλυτης επιτάχυνσης από στάση, με τη βοήθεια τόσο του κινητήρα όσο και των τριών ηλεκτροκινητήρων.

 

Νέα Μονάδα Παραγωγής

Το NSX θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο Performance Manufacturing Center (PMC) στο Marysville, Οχάιο, όπου περίπου 100 άριστα εκπαιδευμένα στελέχη θα ασχολούνται με την κατασκευή του αμαξώματος, τις εργασίες βαφής και την τελική συναρμολόγηση.

 

Το PMC και οι διαδικασίες του πετυχαίνουν το τέλειο πάντρεμα ποιότητας κατασκευής και τεχνολογίας, ακολουθώντας μία νέα φιλοσοφία παραγωγής. Κατασκευάζοντας το αμάξωμα στους κόλπους της, η Acura διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής, της ακρίβειας της ανάρτησης, της εφαρμογής και του φινιρίσματος - από τα πρώτα στάδια μέχρι την τελική συναρμολόγηση.

Η ομάδα παραγωγής του PMC θα χρησιμοποιεί καινοτόμες μεθόδους πετυχαίνοντας προηγμένες τεχνικές κατασκευής και κορυφαία ποιότητα στο χώρο της εξειδικευμένης παραγωγής υπεραυτοκινήτων.
Ενημέρωση σχετικά με τη χρήση Cookies.


Η ιστοσελίδα Honda Cars χρησιμοποιεί Cookies, για να παρακολουθεί τις προτιμήσεις των επισκεπτών και να μπορεί να διαμορφώνει αντίστοιχα τις ιστοσελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία, τα οποία αποθηκεύονται στο σκληρό σας δίσκο. Οι πληροφορίες οι οποίες περιέχονται στα cookies, επιτρέπουν τη διευκόλυνση της χρήσης του διαδικτύου και τη δημιουργία μίας, σε υψηλό βαθμό φιλικής προς το χρήστη, ιστοσελίδας. Τα Cookies μας βοηθούν επίσης στην αναγνώριση “δημοφιλών προορισμών” των ιστοσελίδων μας στο διαδίκτυο (Internet). Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να εναρμονίσουμε τα περιεχόμενα των ιστοσελίδων μας καλύτερα στις ανάγκες σας και να βελτιώσουμε έτσι την προσφορά προς εσάς. Τα Cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουμε, εάν από τον υπολογιστή σας είχε ήδη διενεργηθεί μία επίσκεψη στις σελίδες μας. Αναγνωρίζεται μόνο το ίχνος αναγνώρισης (cookie) στον υπολογιστή σας. Προσωπικά δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν ως cookie κατόπιν συγκατάθεσής σας. Έτσι διευκολύνεται π.χ. η πρόσβαση σε προστατευμένους δικτυακούς τόπους και δεν χρειάζεται να επαναπληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά έχετε και τη δυνατότητα να βλέπετε τις σελίδες μας χωρίς τη χρήση αρχείων Cookies. Οι περισσότεροι Browser αποδέχονται τα Cookies αυτόματα. Για να εμποδίσετε την αυτόματη αποθήκευση των cookies στο σκληρό σας δίσκο, επιλέγετε *μη αποδοχή των cookies* στις ρυθμίσεις του browser σας. Πώς γίνεται αυτό βήμα βήμα, μπορείτε να το πληροφορηθείτε από τις οδηγίες του κατασκευαστή του Browser. Μπορείτε να διαγράψετε τα αποθηκευμένα αρχεία Cookies ανά πάσα στιγμή. Όταν δε χρησιμοποιείτε αρχεία Cookies, ενδέχεται να προκληθούν λειτουργικοί περιορισμοί στις προσφορές μας.

Όροι Χρήσης


Προστασία προσωπικών δεδομένων

Αντιμετωπίζουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με σοβαρότητα και επιθυμούμε να αισθάνεστε ασφάλεια κάθε φορά που επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας. Η προστασία της προσωπικής σας σφαίρας κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντικό ζήτημα για μας, το οποίο και λαμβάνουμε υπ’ όψιν στις εμπορικές μας συναλλαγές. Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, τα οποία συλλέγονται κατά την επίσκεψη των ιστοσελίδων μας, σύμφωνα με τις διατάξεις τις νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας στην οποία εδρεύει ο υπεύθυνος φορέας για την επεξεργασία των δεδομένων.

Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Όταν βρίσκεστε συνδεδεμένοι με τις ιστοσελίδες μας, ο server μας αποθηκεύει το όνομα του παροχέα υπηρεσιών διαδικτύου, την ιστοσελίδα από την οποία συνδεθήκατε μαζί μας, όπως επίσης την ημερομηνία και τη διάρκεια της σύνδεσής σας. Επιπλέον, προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται μόνο σε περίπτωση που εσείς αναφέρεστε σε αυτά π.χ. στα πλαίσια της εγγραφής σας, μιας έρευνας, ενός διαγωνισμού ή σε σχέση με την εκτέλεση μίας σύμβασης.

Χρήση και μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς τεχνικής διαχείρισης των ιστοσελίδων, διαχείρισης πελατολογίου, έρευνας προϊόντων και για σκοπούς marketing μόνο στον απαραίτητο βαθμό για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεδομένα, τα οποία αφορούν άτομα, μεταβιβάζονται στους εθνικούς φορείς και υπηρεσίες μόνο στα πλαίσια τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις αναγκαστικού εθνικού δικαίου.

Δικαίωμα επιλογής

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία σας, για να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και της υπηρεσίες μας και ενδεχομένως να σας ζητήσουμε τη γνώμη σας γι αυτά. Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή σε τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως εθελοντική. Σε περίπτωση που διαφωνείτε, μπορείτε να μας το ζητήσετε ανά πάσα στιγμή, ώστε να εξαιρέσουμε τα στοιχεία σας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας «επικοινωνία» ώστε να λύσουμε τις όποιες απορίες σας.